DE HEUS ANIMAL NUTRITION

Több mint 100 éves múlt

Ismerje meg vezérigazgatóinkat

A De Heus Animal Nutrition vállalatot a De Heus család negyedik generációja vezeti. Koen és Co de Heus mindketten a vezérigazgatók, és együtt vezetik a vállalatot.

„Nap mint nap az a cél hajt minket, hogy a világ növekvő lakossága számára jobb hozzáférést biztosítunk biztonságos és egészséges élelmiszerekhez. Ehhez olyan termékeket és szolgáltatásokat kínálunk ügyfeleinknek, melyekkel gondját viselhetik állataiknak, és kezelhetik vállalkozásuk fenntartható fejlődését.”

Co en Koen de Heus

Vezérigazgató

A kezdetek

A De Heus család malomipari története 300 évre nyúlik vissza, a Jacob van Ruisdael „A Wijk bij Duurstede-i malom” című híres festményén látható szélmalomig.

Ismerje meg történetünket

A De Heus alapítása 1911-ben

1911. április 28-án Hendrik Anthonie de Heus megalapította a „Graan- en Meelhandel H.A. de Heus” [H.A. de Heus gabona- és lisztkereskedő] társaságot Barneveld városában. A vállalat növekedett, és az évek során számos fejlesztést vezetett be. 1914-ben gázmotort szereltek be, majd 1926-ban új malmot építettek.

1951-ben a vállalat megvásárolta a malom mögötti ingatlant, és egy nagy raktárat épített a nyersanyagok és a műtrágyák tárolására. 1956-ban ugyanitt épült meg az első modern siló. A 21 méter magas és 1000 tonna tároló kapacitású létesítményt gabonatisztításra és a takarmányzab hántolására használták.

Költözés Barneveldből Ede-Wageningenbe

1960-ra a régi gyár túl kicsi lett. Az új gyár földszintjén egy raktár, az első emeleten pedig pelletprés, brikettprés és keverők létesültek. 1963-ban épült meg az első siló az ömlesztett szállításhoz. Az új gyárral a De Heus Hollandia egyik legmodernebb takarmánygyártó vállalatává vált.

1973-ban egy új silót építettek, amely tovább növelte a gyár kapacitását. Ahogy a vállalat tovább növekedett, több irodahelyiségre is szükség volt. 1979-ben a gyár mellett új irodaépület nyílt. 1983-ban a szomszédos Wageningen városában egy átrakodási komplexumot építettek a folyón, amely lehetővé tette, hogy a nyersanyagokat a rotterdami kikötőből közelebb szállítsák a barneveldi gyárhoz.

Egy helyi szereplő útja a világba

A De Heus család új generációjának érkezése a Brokking (1997) és a Koudijs-Wouda (1998) felvásárlását hozta. A De Heus a második legnagyobb magán társasággá vált a hollandiai takarmány üzletágban, és felvásárolt egy exportrészleget - amely ma is Koudijs márkanéven működik -, amely elsősorban a Közel-Keleten és Kelet-Európában tevékenykedett, valamint egy lengyelországi gyárat. A felvásárlásokat követően a vállalat átköltöztette munkavállalóit a meglévő  székhelyére, Ede-be.

2002-ben a vállalat több sikeres akvizíciót hajtott végre Lengyelországban, ami a nemzetközi növekedés kezdetét jelentette. A következő években további felvásárlások következtek, és közös vállalkozások jöttek létre Egyiptomban, a Cseh Köztársaságban, Dél-Afrikában, Vietnamban, Etiópiában és Oroszországban.

A vállalat 2011-ben ünnepelte századik évfordulóját. 100 éves fennállása alatt a hollandiai Barneveld városában működő kis cég Hollandia egyik legnagyobb családi tulajdonú vállalatává nőtte ki magát. 2011. június 17-én a vállalat megkapta a „Royal” megjelölést, amely lehetővé tette a De Heus számára a Royal De Heus név használatát és a királyi korona beépítését logójába.

2012 és 2020 között a vállalat Brazíliában, Szerbiában, Spanyolországban, Portugáliában, Mianmarban, Indonéziában, Ukrajnában és Ghánában is megkezdte működését.


A De Heus Animal Nutrition hangulat