Globális kihívások

A fenntartható jövő útján

Globális kihívások

Miként növelhetjük fenntartható módon a globális élelmiszertermelést? A World Resources Institute szerint három óriási szakadékot kell áthidalnunk ahhoz, hogy 2050-re elegendő biztonságos és egészséges élelmiszert termeljünk.

Az első az élelmiszer szakadéka: a 2010-es élelmiszertermelés és a 2050-es kereslet kielégítéséhez szükséges mennyiség közötti különbség, melynek becsült értéke 7400 trillió kalória, ami 56%-kal haladja meg a 2010-ben előállított növényi kalóriákat.

A második a termőföldé: a 2010-ben rendelkezésre álló és a 2050-re szükséges mezőgazdasági területek közötti különbség, feltételezve, hogy az ültetvények és legelők hozamai továbbra is az eddigi ütemben növekednek. Becsült értéke 593 millió hektár, ami majdnem kétszerese India területének.

A harmadik az üvegházhatású gázok kibocsátásának szakadéka: a mezőgazdaság és a földhasználat-változás miatt 2050-re az éves kibocsátásban várható növekedés, melynek becsült értéke 15 gigatonna szén-dioxidnak felel meg.

Globális jelenlét

Ügyfeleink – a hús-, hal-, tojás- és tejtermelők – több mint 75 országban használják termékeinket vállalkozásuk gyarapítására és a világ élelmiszerellátási láncaihoz való hozzájárulásra. Ismerje meg piacaink legfrissebb híreit.

Híreink áttekintése

Helyi hatás

Globális szinten a szakadékok, melyeket át kell hidalnunk, hatalmasak. Szinte leküzdhetetlennek tűnnek. A legnagyobb helyi hatást kiváltó tevékenységekre összpontosítva azonban nem azok. Hiszünk a helyi hatásban – de azt is tudjuk, hogy a globális jelenlét globális felelősséggel jár.

Globális fenntarthatósági programunkat ezért üzleti egységeink köré építettük. A piacok, melyeken működnek, nagymértékben különböznek, ahogy a helyi közösségeik számára fontos kérdések is. A program a helyi kötelezettségvállalásra összpontosít: Támogatjuk és arra biztatjuk üzleti egységeinket, hogy a helyi érintettek elvárásainak megfelelő célokat és törekvéseket tűzzenek ki, és közös értéket hozzanak létre ellátási láncaikban.

„Nap mint nap az a cél hajt minket, hogy a világ növekvő lakossága számára jobb hozzáférést biztosítunk biztonságos és egészséges élelmiszerekhez. Ehhez olyan termékeket és szolgáltatásokat kínálunk ügyfeleinknek, melyekkel gondját viselhetik állataiknak, és kezelhetik vállalkozásuk fenntartható fejlődését.”

Co en Koen de Heus

Vezérigazgató