GLOBÁLIS ZÖLD CÉLOK

Elvetjük a magokat a jövő generációi számára

Globális Zöld Céljaink

Felelős takarmányozási programunk részeként Globális Zöld Célokat tűztünk ki a takarmányiparhoz és az állati fehérjék előállításához fűződő több fenntarthatósági kérdés kapcsán. Emellett tudásunk megosztásával és a gazdaságok szakszerű vezetésének fejlesztésére kínált képzési programokkal próbáljuk fellendíteni a helyi gazdálkodók vállalkozó szellemét.

Egy 2021 márciusában szervezett Fenntarthatósági csúcson üzleti egységeink és csoportszintű szervezetünk mintegy 200 munkatársa vett részt műhelyfoglalkozásokon, ahol megvitattuk, milyen lépéseket tehet a De Heus Animal Nutrition napi működésünk fenntarthatóbbá tételére, a klímára és a környezetre gyakorolt hatásunk csökkentésére, az állatok egészségének és jólétének javítására, és vállalkozásuk fejlesztéséhez a gazdálkodók támogatására.

Globális Zöld Céljaink azon törekvésünket tükrözik, hogy 2030-ra fenntarthatóbban állítsunk elő takarmányokat és élelmiszereket az alábbi szempontokból: az antibiotikumok használatának csökkentése, a szójabab fenntarthatósága, CO2 lábnyomunk csökkenthetősége, és vállalkozásuk fejlesztéséhez a helyi gazdálkodók támogatására irányuló erőfeszítéseink.


Az antibiotikumok használatának csökkentése

2030-ban a De Heus Animal Nutrition lesz az értéklánc vezető és utat mutató partnere az állatok egészségének fejlesztése és az antibiotikumok felelős használata tekintetében. 2030-ra a De Heus Animal Nutrition egyúttal felhagy az antibiotikumok növekedésserkentő vagy megelőző célú használatával, és gyógyító jelleggel sem alkalmaz emberi szempontból kritikus antibiotikumokat (WHO).


A nyersanyagok fenntarthatósága

2025-re a De Heus Animal Nutrition valamennyi üzleti egysége tanúsított szóját (a Fefac Szójabeszerzési Útmutatásainak megfelelően), pálmaolajat (RSPO vagy erdőirtást ellenőrizhetően nem alkalmazó szállítók) és halliszt/halolaj termékeket fog használni, és bizonyos piacokon többféle fenntarthatóbb alternatívát fog kínálni ügyfeleinek.


CO2 lábnyomunk csökkenthetősége

2022-ben a De Heus Animal Nutrition ki tudja majd számítani termékei CO2 lábnyomát, mely kapcsán célokat tud majd kitűzni. 2023-ban el fogja végezni a csoportszintű CO2-semlegesség mérését, és készen fog állni arra, hogy ügyfeleinek testreszabott tanácsokat adjon a helyszínen saját CO2 lábnyomuk csökkentéséhez.

A csoportszintű CO2-semlegesség mérése alapján célokat fogunk kitűzni, és megoldásokat fogunk keresni CO2 lábnyomunk csökkentésére.


Együttműködés a farmon – ez különbözteti meg a De Heust

Helyszíni jelenlétünk révén nap mint nap értékes tudással és meglátásokkal gazdagodunk, melyekkel világszerte több ezer farmot támogatunk.

Helyben biztosított szolgáltatások

Erőfeszítéseink a helyi gazdaságok fejlesztésének támogatására

2030-ra a De Heus Animal Nutrition által a szakszerű gazdálkodással, az antibiotikumok használatának csökkentésével, az állatok jólétével, a biológiai biztonsággal, biodiverzitással, globális GAP (jó mezőzgazdasági gyakorlatok) tanúsítással és a CO2-kibocsátás csökkentésével kapcsolatban kiképzett gazdálkodók és alkalmazottaik száma el fogja érni a 100 000-et. Képzéseink hatékonyságának méréséhez KPI-ket fogunk kidolgozni, melyek az ügyfeleink által elért hatást és előnyöket mérik fel.


Megvalósítás

Folyamatban van a mutatók és elvek kidolgozása, melyek segítségével üzleti egységeink elérhetik Globális Zöld Céljainkat. A megvalósításról további információkat fogunk közölni, amint az első eredmények elérhetővé válnak valamely üzleti egységünkben.