FENNTARTHATÓSÁG

Törődünk a következő generációval

Fenntarthatóság

A De Heus Animal Nutrition világszerte támogatja a biztonságos és egészséges élelmiszerek fenntartható rendelkezésre állását és elérhetőségét. Ennek keretében maximálisan óvjuk a klímát, a környezetet és az állatok jólétét.

2050-re a világ lakossága az előrejelzések szerint mintegy 9,8 milliárdra fog nőni, így a biztonságos és egészséges élelmiszerek iránti igény is növekedni fog. A World Resources Institute becslése szerint az élelmiszer iránti globális kereslet 56%-kal, az állati eredetű élelmiszerek esetében pedig közel 70%-kal fog növekedni. Ez kihívást jelent a világ élelmiszertermelési láncaiért felelős gazdálkodók és vállalatok számára – olyan kihívást, melyet a következő évtizedekben le kell küzdenünk.

A De Heus Animal Nutrition világszerte támogatja a biztonságos és egészséges élelmiszere

Ahhoz, hogy 9,8 milliárd ember számára biztonságos és egészséges élelmiszereket termeljünk, kritikusan kell megvizsgálnunk az élelmiszertermelési láncokat, melyeknek részei vagyunk. A World Resources Institute adatai szerint napjainkban több száz millió ember éhezik, a mezőgazdaság már most a világ növényzettel borított területének felét használja, és a hozzá kapcsolódó földhasználat-változással együtt az üvegházhatású gázok éves kibocsátásának negyedét adja.

Az élelmiszertermelés fokozása

Ahhoz, hogy az elkövetkező években ki tudjuk elégíteni a biztonságos és egészséges élelmiszerek iránti várható keresletet, élelmiszertermelési láncainknak hatékonyabbá és fenntarthatóbbá kell válniuk. Fejlesztenünk kell a gazdálkodási gyakorlatokat azokban az országokban, ahol a mezőgazdaság még kevésbé fejlett, hogy ezáltal csökkentsük az erdőirtás mértékét, növeljük a hozamot a kevéssé termékeny földeken, támogassuk a gazdasági fejlődést, és csökkentsük a szegénységet.

Ezzel párhuzamosan a rendkívül fejlett mezőgazdasági ágazattal rendelkező országokban az innováció elősegítése és a klímára, környezetre és helyi közösségekre gyakorolt hatások minimalizálása érdekében növelnünk kell a gazdálkodási gyakorlatok fenntarthatóságát.


Fenntartható fejlődési célok

Az ENSZ által 2015-ben bevezetett Fenntartható fejlődési célok széles körben elismertek, mint egy olyan terv, mely mindenki számára jobb világot eredményez. A De Heus büszke rá, hogy számos fenntartható fejlődési cél eléréséhez hozzájárulunk.

Azzal, hogy olyan országokban indítunk új műveleteket, ahol a mezőgazdaság még fejlődésben van, lehetőségeket teremtünk a helyi gazdálkodók számára, akik ezután kiváló minőségű takarmányhoz férhetnek hozzá, illetve helyben értékesíthetik nyersanyagaikat. Ez erősíti a helyi gazdaságokat, és lendületet ad a helyi közösségek fejlődésének. Jó példa ilyen jellegű hozzájárulásunkra a Ghánában 2020 őszén megnyitott univerzális takarmánytermelő üzem, mely az első, európai vállalat által létrehozott ilyen létesítmény.