Felelős takarmányozás

Globális fenntarthatósági programunk

Felelős takarmányozási programunk

A Felelős takarmányozási program hosszú távú fenntarthatósági programunk érték teremtésére és hatás gyakorlására az élelmiszertermelés ellátási láncaiban, melyeknek részei vagyunk. A program révén vállalatunk és az egyes üzleti egységeink szintjén is rangsorolni tudjuk lehetőségeinket és tevékenységeinket. A program négy pillérre épül: Takarmány az élelemért, Fenntartható ellátási lánc, Közösségek támogatása és Sikeres alkalmazottak.

Takarmány az élelemért

Ügyfeleinkkel és partnereinkkel együttműködve megőrizzük állataik egészségét, egyúttal optimalizáljuk a biztonságos és egészséges állati fehérjék előállítását. Tudásunk megosztásával folyamatosan fejlesztjük a takarmány állati fehérjékké alakítását és szakszerűvé tesszük a gazdaságokat, továbbá hozzájárulunk a fenntarthatóan előállított, biztonságos és tápanyagokban gazdag élelmiszerek elérhetőségéhez.

A „Takarmány az élelemért” pillér a következő témakörökkel kapcsolatos tevékenységeket fedi le: élelmiszerbiztonság, takarmányhasznosítás, az állatok egészsége, az antibiotikumok használatának csökkentése és a maradékáramok felhasználása.

Fenntartható ellátási lánc

Ügyfeleinkkel és láncbéli partnereinkkel együttműködve azon fáradozunk, hogy a nyersanyagoktól az élelmiszerekig fenntarthatóvá tegyük az ellátási láncot. Láncunk fenntarthatóbbá tételéhez az állati fehérjék termelési láncának kulcsfontosságú partnereivel működünk együtt új mezőgazdasági gyakorlatok és koncepciók kidolgozásán, a természeti erőforrások hatékony kihasználásán és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésén.

A „Fenntartható ellátási lánc” pillér a következő témakörökkel kapcsolatos tevékenységeket fedi le: nyersanyagok eredete, klíma, azaz energiafelhasználás és üvegházhatású gázok, víz és hulladék, ökoszisztémák, biodiverzitás és az állatok jóléte.

Közösségek támogatása

Pozitív hatással vagyunk a helyi közösségek és gazdaságok fejlődésére, és serkentjük a helyi vállalkozói szellemet. Alaptevékenységeinken keresztül gazdasági és társadalmi értéket nyújtunk a helyi közösségeknek, és erősítjük a gazdálkodók és családjaik gazdasági helyzetét és egyéni fejlődését.

A „Közösségek támogatása” pillér a következő témakörökkel kapcsolatos tevékenységeket fedi le: helyi közösségek, azaz életszínvonal, oktatás, szociális szolgáltatások, infrastruktúra, vállalkozói szellem.

Sikeres alkalmazottak

Biztonságos és inspiráló munkakörnyezetet biztosítunk munkatársaink számára, aktívan ösztönözzük az életen át tartó tanulásukat, és lehetővé tesszük, hogy pozitív

A „Sikeres alkalmazottak” pillér a következő témakörökkel kapcsolatos tevékenységeket fedi le: munkakörülmények, munkakörnyezet, integráció, azaz diverzitás, szakmai fejlődés, vezetői készségek.

Ismerje meg az előttünk álló kihívásokat!

Miként növeljük fenntartható módon a globális élelmiszertermelést?

További részletek kihívásainkról